Nevetséges perek listája

Miért perelte be a közelmúltban az Apple-t egy férfi? Szerinte a márka tehet arról, hogy megváltozott a nemi identitása!

 

pexels-photo-207662.jpeg

 

 

 

Elmondása szerint az Apple tehet arról, hogy homoszexuális lett!

 

Témaindítóként szolgál a napokban megjelent hír, miszerint egy férfi azért indított pert az Apple ellen, mivel szent meggyőződése szerint szerepet játszott az ismert márka abban, hogy homoszexuális legyen. Egy orosz férfiről van szó, aki nagyságrendileg forintra átváltva 5 milliót követel az almás cégtől...

Nyilatkozata szerint letöltött egy kriptovaluta applikációt még 2017-ben. A nyár folyamán érkezett hozzá egy utalás 69 GayCoin formájában, a következő szöveg kíséretében:  „Ne ítélkezz anélkül, hogy kipróbálnád”. A férfi ekkor arra gondolt, hogy valóban nem szép dolog addig ítélkezni, amíg nem próbálja ki a dolgot! Két hónap múlva a következőket mondta:

 

Azt mondhatom, hogy beleragadtam a saját nemem egy tagjával való kapcsolatba, és nem tudok kikászálódni belőle. Van egy állandó barátom, és nem tudom, ezt hogyan mondjam el a szüleimnek. Miután megkaptam a fent említett üzenetet, az életem rossz irányba fordult, és már sosem leszek normális.

 

A vád nem más, mint, hogy manipulatív módon kényszerítették őt a homoszexualitás felé, ami „erkölcsi szenvedést és a mentális egészségkárosodást” okozott neki, ami miatt 1 millió rubelt követel.

A további fejleményekkel kapcsolatban még várnunk kell egy kicsit, mivel október 17.-én lesz az első bírósági meghallgatás!

 

 

pexels-photo.jpg

 

 

 

Stella díj és az abszurd kártérítési perek

 

Mielőtt áttérnénk néhány meglepő jogvitára és azok meghökkentő eredményére, előtte nézzük meg röviden, hogy mi is pontosan a Stella díj. 

A 90-es években Stella Liebeck esete, egy igazán kirívó ügynek számított. A McDonald’s étteremláncot perelte be, mivel a forró kávét magára öntötte és égési sérüléseket szerzett. A hölgy három millió dollárt követelt az ismert gyorsétterem lánctól, amiből végül 600.000 dolcsi lett. Stella Liebeck ügyének köszönhetően hozták létre a Stella-díjat, ami elsősorban az amerikai jogrendszert hivatott kigúnyolni.

Következzen néhány Stella díjas ügy...

 

 

pexels-photo-534204.jpeg

 

 

A betörő kapott kártérítést

 

Terrence Dicksoné félmillió dollárt kapott az áldozataitól, mert balul sült el a betörése.

Amikor távoznia kellett volna a helyszínről, akkor kezdett érdekesebbé válni a sztori. Az eset szerint Dickson nem tudott kijönni, mert a garázsajtó elromlott. Mivel az áldozat családja 8 napra elutazott, ezért a betörő tulajdonképpen fogságba esett a tett színhelyén és napokig csak üdítőt, illetve száraz kutyatápot tudott magához venni.

A kellemetlen napok miatt pert indított és bezsebelt félmillió dollárt!

 

threatening-1541063_960_720.jpg

 

 

 

 

Túlsúlyos utastárs miatt pereltek be egy légitársaságot

 

Shafer pert indított a Delta Airlines légitársaság ellen, mivel kényelmetlenül érezte magát az utazás alatt.

Az alap probléma nem a székek kényelmével, esetleg a pilóta képességével, vagy éppen légiutas kísérők munkájával volt, hanem azzal, aki mellette ült. A bíróságon sikeres érveket tudott felsorakoztatni amellett, hogy egy túlsúlyos utastárs miatt testi és lelki kínokat kellett átélnie és végig kényelmetlenül érezte magát.

Az eredményes tárgyalásokat követően 9.500 dollárt ítéltek Shafernek.  

 

 

pexels-photo-59519.jpeg

 

 

Elítélték, ezután beperelte saját magát

 

Robert Lee Brock egy meglehetősen kreatív kártérítési perre szánta el magát.

Brock nem csekély 23 évet kapott, mivel nagy értékben követett el lopást. Úgy gondolta nincs mit veszítenie, ezért beperelte saját magát öt millió dollárra, mivel korábbi tettével megsértette saját emberi jogait és vallási meggyőződését. Mivel börtönbe kerül, ezért korlátozzák a szabadságát, így viszont meglehetősen nehezen tehet szert jövedelemre. A férfi arra számított, hogy a maga ellen indított per kapcsán majd az állam fogja kifizetni az összeget, hiszen ő maga megközelítőleg sem rendelkezik az említett pénz mennyiséggel.

Ekkora jogi hézagok azonban nincsenek, így Brock végül nem nyerte meg a kártérítési pert.

 

pexels-photo-143580.jpeg

 

 

 

Az orvosokat hibáztatta egészségtelen életmódja miatt

 

Kathleen Ann McCormick egy egész kórházat, sőt a szövetségi kormányt is beperelte.

Állítása szerint az orvosai nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy sikerüljön meggyőzni őt arról, hogy az egészséges életmód mennyire lényeges szempont. McCormick így egészségtelen életmódot folytatott és az infarktusa után beperelte mind a nyolc orvosát, a munkahelyét, sőt a szövetségi kormányt is.

A kártérítés összege meghaladta az 1.000.000 dollárt, amit végül nem kapott meg!

 

 pexels-photo-793759.jpeg

 

Ugyanúgy nézek ki, mint Jordan!

 

Allen Heckard kártérítési pere sem tud igazán beolvadni a szürke hétköznapok jogi ügyeibe.

Az egykori NBA szupersztárt Michael Jordan-t is szerették volna 832.000.000 dollárral megrövidíteni. Heckard igencsak nehezményezte, hogy az említett sportolóra szinte megtévesztésig hasonlít. Nem tud elmenni bevásárolni, képtelen hatékonyan dolgozni, sőt igazán kikapcsolódni sem képes egy-egy utazás során, mivel lelkes rajongók hada rohanja meg nap, mint nap. A Chicago Bulls egykori sztárjának vagyonát nagyjából 2 milliárd dollára becsülik. Ebből a meglehetősen nagy tortából szeretett volna Allen egy jelentősebb szeletet magáénak.

Végül azonban visszavonta a vádakat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MICHAEL JORDAN (@michael_jordann_) által megosztott bejegyzés,

 

 

További érdekes bejegyzéseket olvashatsz még a News Road-on!  Kattints ide!

Csekkoljatok Facebookon is!  Kattints ide!:)

nwsroad_2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr10015207656

Friss topikok

Kategóriák

süti beállítások módosítása