Mindennapi tárgyak "okos kivitelben"

Rengeteg tárgyat és eszközt fel tudunk sorolni, amelyek a mindennapjaink fontos részét képezik. Kiemelünk most néhány igazán lényegeset közülük és megnézzük, hogy mit tud pontosan a továbbfejlesztett, okosabb változatuk!

 

light-bulbs-1875384_340.jpg

 

Okos villa

 

Ki gondolná, hogy rejlik több potenciál is egy közönséges villában... és mégis! Gyakran hangoztatott probléma étkezéseinkkel kapcsolatban, hogy túl gyorsan végezzük.

Nem rágjuk meg kellőképpen az ételt, így megnehezítve az emésztés folyamatait. A HAPIfork névre keresztelt okos evőeszköz pontosan ezt a problémát hivatott megoldani.

Ha gyorsabban eszünk a megengedett sebességnél, akkor ha nem is bírságot, de figyelmeztetést küld a számunkra, hogy lassítsunk kicsit...:D

 

spaghetti-2931846_340.jpg

 

Okos fogkefe

 

Onvi Prhopix nevet viselő okos és elektromos fogkefe folyamatosan ellenőrzi fogmosásunk minőségét és jelzi számunkra, hogy mely területeket hanyagoltunk el a fogápolással töltött percek alatt. Hab a tortán, hogy a beépített kamerának köszönhetően képeket is készít fogaink állapotáról, amit továbbíthatunk fogorvosunknak.

 

pexels-photo-356026.jpeg

 

Leszoktató öngyújtó

 

A káros szenvedélyek egyik leggyakoribb fomáját, a dohányzást sem lehetet kihagyni sajnos a napi rutin részéből, hiszen sokakat érint a dolog.

Azonban, ha még is leszokásra adjuk a fejünket érdemes lehet elgondolkodni a QuitBit öngyújtó beszerzésén. Mindamellet, hogy szerintem nagyon jól néz ki, egy különleges funkció is teret kapott benne, hiszen egy applikációval összekapcsolva beállíthatjuk, hogy mennyi szálat szeretnénk elszívni az adott napon.

Tételezzük fel, hogy csak napi öt alkalommal élünk a káros szenvedélyünknek, ebben az esetben szigorúan csak ötször tudjuk meggyújtani az öngyújtót.

 

pexels-photo-266623.jpeg

 

Okos fésű

 

Igazán különleges végeredményt kaphatunk, ha egy híres hajápolással foglalkozó  világ cég és egy szintén hasonló méretű mobilgyártó vállalt összedolgozik.

 Mikrofont építettek a fésűbe, erre azért volt szükség, mivel elmondásuk szerint használat közben rögzíti a haj fésülésének hangját és egy applikációnak továbbküldve képet kap a rendszer arról, hogy milyen állapotban van a hajunk és mire lenne szüksége ahhoz, hogy egészséges legyen. 

 

pexels-photo-54566.jpeg

 

Okos matrac

 

A megfelelő és pihentető alvásnál fontos szempont  az ideális matrac kiválasztása. A néhány évvel ezelőtt bemutatt okosmatrac tulajdonában többé nem lehet hivatkozási alap a kényelmetlen fekhely.

Természetesen hűti és fűti magát, hogy a legideálisabb hőmérséklettel szolgáljon az alvással töltött órák alatt. Érzékeli, hogy milyen pozícióban vagyunk és ennek megfelelően lágyítja és keményíti egyes részeit a matrac.

Ezenfelül a horkolás ellen is megoldást próbál nyújtani, hiszen az illető személyt finoman meglöki, kizökkentve így a folyamatból.

 

pexels-photo-833046.jpeg

 

Okos szörfdeszka

 

Tegyük fel, hogy Miamiba, vagy Malibuban vagyunk és mindjárt napi rutint jelent a szörfdeszka elővétele!:D Ahogy az előbbiekben, itt sem beszélhetünk szimplán csak a szokványos tulajdonságokról.

Elektromos motormeghajtással működik, amivel akár egészen 20-25 Km/h sebességgel is szelhetjük a tenger habjait. Az elektromos szó hallatán egyből felmerül a kérdés, hogy mi van a töltöttséggel?

Ha fullra toljuk nagyjából háromnegyed órát tölthetünk a vízen, de a pótaksinak köszönhetően ennél tovább is tarthat a vizi sport élvezete.

 

pexels-photo-111085.jpeg

 

A facebook oldalt is érdemes követni, ahol válogatott videókat találsz.

 Kattints ide!:)   

 

Hirdetéssel és üzleti megkereséssel kapcsolatban írjon az alábbi emailcímre: nwsroad@gmail.com  


 

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7914571034

Friss topikok

Kategóriák

süti beállítások módosítása