Érdekes tények a mesterséges intelligenciáról

Gyakran hallhatunk mostanában a mesterséges intelligenciák (MI) újabb és egyre sikeresebb fejlesztéseiről, fokozatos térnyeréséről a mindennapi életünkben. Nézzünk néhány megöbbentő dolgot, amire képesek...

 

artificial-intelligence-3382507_960_720.jpg

 

A mesterséges intelligencia húzásai, amik megdöbbentőek

 

Megtanulta a játékot, majd csalni kezdet 

Nagyjából 30 évre visszanyúló retró játékra engedték rá a mesterséges intelligenciát, aminek a játékszabályait elsajátította az általuk gondozott AI. (AI= az angol  Artificial Intelligence-ből ered, fordításban tehát mesterséges intelligenciát jelent)

Ezután kiismerte az ember által alkotott program hibás részeit és a kinyert adatok alapján sorra döntötte meg a felállított rekordokat. 

 

security-2972105_340.jpg

 

Elsőként tudta az AI, hogy terhes a lány

Már nem is mondok újat azzal, hogy a keresési és felhasználási szokásaink által alaposan jellemeznek minket a cégek mesterséges intelligenciái és ez alapján kapjuk a hírdetéseket az arcunkba. 

A Target nevű hatalmas áruházlánc egyik ilyen alapon működő hírdetési szolgáltatása elkezdett egy középiskolás lánynak várandós cuccokat ajánlani, amit a hölgy és a családja sem értett. Kicsivel később kiderült, hogy a lány terhes.

A fejlesztők sem tudtak ehhez mit szólni...

 

son-1910304_340.jpg

 

Produceri feladatok 

A londoni Jukedeck cégnek sikerült, olyan AI-t készítenie, ami képes zeneírásra.

A nulláról tesz össze egy zenét szinte bármilyen stílusban és hangszerelésben. Egy énekesnővel együtt dolgozva ki is adták az első AI által készített dalt, amit a videóra kattintva meg is hallgathattok.

 

 

Titkos nyelv kialakítása

 

Volt már erre példa, Alice és Bob névre keresztelt két mesterséges intelligencia a Facebooknál, elkezdett az angol nyelvtől először csak kicsit, majd nagyon is eltérően beszélni.

Később már nem is értették, hogy miről beszélget a két AI, ezért inkább lekapcsolták őket....

 

Művészi hajlamokkal megáldott AI

Az előbb említett zenekészítésnél is láthattuk, hogy egészen kreatív és művészi hajlamokkal is megáldható az AI. Egy hónapja sem történt, hogy a mesterséges intelligencia által megfestett alkotás több, mint 400 ezer dollárért kelt el.

Ez volt az első ilyen festmény, ami megszületett és gazdára talált. A videóban látható a mestermű.

 

 

Az mesterséges intelligencia felhasználása a minennapokban



office-755189_960_720.jpg

 

Az arcfelismerés le fogja váltani a hitelkártyát

Svédország már szinte készen is áll a készpénz nélküli életre, pontosan ennek köszönhetően, ha még nálunk nem is mostanában, de a jövőben elképzelhető, hogy az irataink és bankkártyáink nélkül útnak indulhatunk és a face kontroll mindent megold...:D



Háztartási eszközök

Jelenleg is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a robotporszívók, ami a jövőben még elterjedtebb lesz és a robot szolgáltatások igénybe vétele is nőni fog.

Hiszen egyre fejletebb és sokrétű megoldásokon dolgoznak a fejlesztők: nagyobb tudású chipek beépítése, a felhő-alapú gépi tanulás javítása, az emberi beszéd stabilabb megértése...stb


laundry-413688_340.jpg

 

Munkaerő piac

A jövőben, sőt jelenleg is a munkaerő piac átformálódását eredményezi az Mi térnyerése. Az alacsonyabb működési költségek érdekében az MI által irányított eszközök az élő munkaerő helyébe léphetnek és új munkalehetőséget is nyithatnak.

Talán ez az egyik legmegosztóbb téma, ahol rengeteg pro és kontra érvet felsorakoztathatunk...



Szavakból is ért a tévé

A W8 használatakor nincs más dolgunk, mint a távirányítónak szóban kiadni az utasításokat, például „mutass sorozatot, amelyben XY a főszereplő!”, és már kezdődhet is az évadok lepörgetése, ahol a kedvenc színészünk szerepel! Olyan feladatot is adhatunk, hogy keressen rá a sorozat zenéjére vagy kapcsoljon ki a műsor végén és még sorolhatnánk a lehetőségek tárházát.

 

netflix-3733812_340.jpg

 

Hétfőn, szerdán és pénteken várnak rád újabb szórakoztató és érdekes témák itt a NewsRoad-on!:)

Nézz fel az oldalra az említett időpontokban, így mindig a legújabb témákkal találkozhatsz.;)

          https://nwsroad.blog.hu/

 

KATTINTS A KÉPRE ÉS LÁJKOLD A NEWSROAD-OT FACEBOOKON IS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEKÉRT ÉS SZÓRAKOZTATÓ VIDEÓKÉRT, HOGY NE MARADJ LE SEMMIRŐL...

ik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5914352599
süti beállítások módosítása