Különleges szilveszteri hagyományok

A 2019-es évet köszöntve most öt olyan hely következik a világból, ahol kicsit eltérő módon várták és ünnepelték az új esztendőt... Boldog Új Évet Kívánok Kedves Olvasók!:)

 

fireworks-3816694_340.jpg

 

Rügen szigete, Németország

 

Tengerparti környezetben a szabad ég alatt egy igazán romantikus élményben ünnepelhetjük szerelmünkkel az újévet.

Strandkosarakat nyitnak ki közvetlenül a tengerparton és onnan nézhetjük végig az újesztendőt köszöntő látványos tüzijátékot tábortűz és látványshow-k társaságában.

 

open-fire-3879031_340.jpg

 

Finnország és Svédország határa

 

Érdekes a helyzet a két város között, Happarandáról és Torinoról van szó. Nem esnek egy időzónába, viszont csak egy folyó és egy híd választja el őket egymástól.

Először a Finn városban durranak a pezsgők, majd egy órával később a túloldalon a svéd városkában is, természetesen látványos tüzijátékok kíséretében.

 

firework-collage-1489849_340.jpg

 

Kanári-szigetek

 

Természetesen Spanyolország ezen részén furcsa is lenne, ha nem a kellemes 20-25 fokos időben egy finom koktéllal, vagy pezsgővel a kezünkbe várnánk az újév érkezését, természetesen a tengerparton.

Érdekes hagyománynak számít, hogy 12 szem szőlőt kell elfogyasztani, hogy szerencsésen teljen az évünk.

 

sparkling-wine-1030754_340.jpg

 

Görögország

 

A görögöknél, ami leginkább érdekességnek számít, hogy náluk a Mikulás újévkor érkezik. Szintén ebben az időpontban készítik el Vazul kenyerét, ami tulajdonképpen egy diós-pisztáciás-mandulás desszert.

A király kenyereként is ismert süteményben egy pénzérmét is elhelyeznek, ami az újévi sikerek elérését hivatott szimbolizálni.

 

santorini-3873530_960_720.jpg

 

Dél-Amerika

 

Újévi hagyomány náluk, hogy szilveszter estéjén, a bőröndjeikkel, ha megkerülik a házukat, vagy a lakásukat, akkor valami egészen különleges utazásban lesz részük a következő esztendőben.

Dél-Amerikában, nem mindenhol, de néhány helyen bevett szokás, hogy elkészítenek egy bábút és éjfélkor tűzre dobják. Hitük szerint így elégetnek minden rosszat és el is búcsúznak a múlt évtől, teljesen tiszta lapot kezdve.  

 

hiker-1607078_340.jpg

  

A facebook oldalt is érdemes követni, ahol válogatott videókat találsz szinte naponta. Kattints ide!:)   

Hirdetéssel és üzleti megkereséssel kapcsolatban írjon az alábbi emailcímre: nwsroad@gmail.com  

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6914532104
süti beállítások módosítása