Pizza kóstolásért fizu és néhány bizarr meló a nagyvilágból

Munkaerőt keres egy angliai étterem, ahol a feladat pizzák kóstolásában merül ki. 

 ecstatic-2821540_960_720.png

Az egy évre szóló munkaszerződésben foglalt havi 1200 fontos(több mint 430 ezer forint) havi fizetésért cserébe pizzákat kell kóstolni. Nem hétköznapi munka, mégis kevésbé lehet meglepő a továbbiakban felsoroltakhoz, olykor bizarrnak mondható hivatásokhoz képest.

Bicikli horgász

Meglepőnek hangzik, mégis van létjogosultsága. Hollandiában ugyanis minden évben 10-15 ezer bringát horgásznak ki Amszterdam csatornáiból.

Ezen csak a városban kapható kivételes áruk és a helyi nagyon szimpatikus törvények miatt nem lepődöm meg.

Hivatásos alvó

Feladatuk lényegében az, hogy a kutatók munkáját segítsék, így lehetőség van vizsgálni az alvás folyamatát és az ezzel kapcsolatos problémákat.

 woman-2311158_960_720.jpg

Erdőtűz-figyelő

Nemzeti parkok figyelő tornyaiban töltik napjukat és ügyelnek arra, hogy tűz esetén értesítsék az illetékeseket.

Utasrendező személyzet

Sokszor a siető tömeg szinte bepréseli magát a tömegközlekedési járművekbe. Tokióban, azért más a szitu, ott valamivel hatványozottabb a helyzet. Ennek köszönhetően született meg az utas rendező személyzet, mint betölthető állás. Ők ugyanis segítenek hatékonyan elrendezni, sokkal inkább bepréselni az utasokat.

 train-station-863337_960_720.jpg

Rágógumiirtó

A Gum Busterek a rágógumik eltávolításával foglalkozó specialisták. Pillanatok alatt megoldják a problémát az erre kifejlesztett eszközeikkel.

Hivatásos sorban álló

Utálsz sorban állni? Erre találhatsz külön embert, aki hivatásos sorban áll és ő fog helyetted várakozni. Ez a nagyszerű szabaduszó állás meglepő módon Japánban a legnépszerűbb. 

 

 TETSZETT A BEJEGYZÉS? KATTINTS IDE ÉS KÖVESD A FACEBOOK OLDALT IS MÉG TÖBB HASONLÓ TARTALOMÉRT, VIDEÓÉRT, ÍGY NEM MARADSZ LE SEMMIRŐL!:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2314240399
süti beállítások módosítása