Ilyen az Apple-nél dolgozni

Azt gondolhatnánk, hogy nagyon menő és hasonlóan jó mint a Google. Azonban ez koránt sem igaz... állandó titkolózás, a magánélet eggyé válik a hivatással és a túlórákról még nem is beszéltünk...

pexels-photo-1209435.jpeg

Hogy milyen a Google-nál dolgozni? Erről már volt szó a NewsRoad-on, kattints ide!:)

Steve Jobs legendásan szorgalmas és nagy munkabírású ember volt, így ő egyike azoknak a vezetőknek, akik nem csak járatják a pofájukat, hogy, mit hogyan kéne, mivel ő már az elején naponta csak néhány órát aludt csupán, hogy olyat alkosson, amire az egész világnak szüksége lehet.

Ha ebből indulunk ki, akkor nála a munkanapok nem a bőr le, bőr fel elvén működtek, nagyon-nagyon keményen dolgozott és a jó vezetőkhöz híven nem várt el sem többet, sem kevesebbet, mint amit magától.

Tim Cook vezetése után a hatalmas elvárások valamenyire softosítva lettek, de még mindig a legkeményebb munkahelyek egyike az Apple.

steve-jobs-1249665_960_720.jpg

Szeretnél mégis ott dolgozni? Nem egyszerű a bejutás!

Mivel rengeteg a túljelentkezés, ezért bőven megengedhetik maguknak, hogy a legkiemelkedőbb, legtehetségesebb gyakornokokat, alkalmazottakat vegyék fel. A felvételi rendszer kíméletlenségét az is tükrözi, hogy akit már elutasítottak egyszer, többé nem tud jelentkezni.

Kevés a nagyon fiatal munka erő, leginkább a 30-as és 40-es korosztályt alkalmazzák.

Miután felvettek, biztosan megváltozik az életed!

Fittnek és egészségesnek kell lenned, hogy bírd a tempót. A cég dolgozói egészségesen táplálkoznak és renszeresen mozognak, a friss dolgozók közül sokan ledobnak néhány kilót, nincs elhízott dolgozójuk.

Mondjuk a cégfilozófia is segít a fogyásban, amennyit csesztetnek már csak a stressztől szálkásabb leszel. Volt olyan dolgozó, aki kórházba került valamiért és még ott is kapta az e-maileket és a határidős feladatokat, valakit az esküvője napján is zaklattak, aki ennek hatására fel is mondott.

pexels-photo-193004.jpeg

Teljes titoktartásra felépített rendszer

A feleségednek, családonak, barátaidnak szigorúan tilos beszélni a fontosabb projektekről. Nem nagyon szeretik, ha más részlegen dolgozó kollégák beszélgetnek, nehogy eljárjon a szájuk. Ugyanis például a hardveren dolgozó csapat sok esetben nem tudja milyen lesz a szoftver, ennek a fordítottja is igaz természetesen, tehát nem tudják a szoftveresek, hogy milyen harvderre programoznak.

KATTINTS IDE ÉS KÖVESD A FACEBOOK OLDALT IS!:) 

 silence-2054838_960_720.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5514164691
süti beállítások módosítása