Legfurcsább egyetemek a világon

Van néhány olyan egyetem, ami újraértelmezi a tantárgyakat és a választható szakokat is bővíti. Más típusú tudásra/tanításra van szükség és ők ezt felismerték, van ahol nagyon is! :D

 pexels-photo-374918.jpeg

Köztudottan Magyarországon szabálysértésnek számít a kannabisz birtoklása, addig ezzel párhuzamosan Amerikában az Oaksterdam Egyetemen ezzel kapcsolatos szakon  végezheted a tanulmányaidat.

Szabályokról, szakszerű termesztésről, és a vele kapcsolatos üzlet létrehozásáról tanulhatnak a diákok. Vannak házi feladataik, vizsgák... Én a házi feladatra lennék kíváncsi!;) Fogalmam sincs mi lehet ... :D 

 pexels-photo-301966.jpeg

Más egyetemen egyébként van még bowling oktatás és etikus hacker-képzés, ami szerintem szintén izgalmasan hangzik!

Itt a lehetséges hacker támadások kivédéséről, megelőzéséről tanulsz elsősorban. Ilyet már Magyarországon is tanulhatsz az Óbudai Egyetemen. 

Angliai egyetemek

Anglia sem szűkölködik az átlagostól eltérő egyetemektől, tanulhatunk kint sörfőzést, ill. még yacht kezelésből is szerezhetsz diplomát...

Óragyártással kapcsolatos tanulmányokat is folytathatsz, ha éppen ezzel szeretnél foglalkozni.

 yacht-1258972_960_720.jpg

David Beckham kurzus

Nem csak bizonyos szakok a különlegesek, hanem néhány tanóra is, amit felvehetsz. A David Beckham kurzust, ahol elsősorban a foci kultúrájáról tanultok. 

 pexels-photo-200986.jpeg

Beyoncé és a politika

 Az órák a dalaira és a munkásságára épülnek. Szeretnék bemutatni a politikát és az egyéb társadalmi problémákat a szövegeiben hordozott üzeneteken keresztül.

pexels-photo-1120162.jpeg 

A Simpsons és a filozófia

Tanórákon a Simpson család történetén keresztül értelmeznek néhány gondolatot. Viszont ezt a tárgyat már régóta nem tanították iskolákban, azért még a szakirodalomhoz hozzá lehet jutni!

 bart-655318_960_720.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2114145497
süti beállítások módosítása