Hétcsillagos szállodák

hétcsillagos szálloda fogalma először a dubaji Burdzs al-Arab kapcsán merült fel. 

 

Dubaji Burdzs al-Arab

hotel-1673952_960_720.jpg

A szálloda helikoptereket is tud fogadni a tetejére épített leszállóhellyel. A hotel a gyermekekre is gondolt, számukra külön csomagot kínál aranyozott iPaddel, egész napos szórakoztatással és saját partszakasszal, ahol a fagyi, a pattogatott kukorica és az üdítőitalok ingyen vannak.

pexels-photo-248797.jpeg

Kényelmünket inasok segítik minden egyes emeleten. Már a repülőtéren egy Rolls Royce Phantom vár, az udvarias sofőr pedig egy hatalmas csokor gyönyörű rózsával fogad, majd megkérdezi, hogy milyen stílusú zenét óhajt hallgatni az utazás közben. A legolcsóbb szoba sincs 1000 dollár alatt.   

pexels-photo-303316.jpeg

 

Emirates Palace 

Az Egyesült Arab Emírségek az olaj után a turizmusra szeretné építeni a gazdaságát, így simán belefér néhány szuperberuházás, olyan, amelyre mindenki felkapja a fejét. Tobbek között ilyen volt a 2005-ben megépített Emirates Palace is.

 

emirates-palace-hotel-1118956_960_720.jpg

Az Emirates Palace legfelső emeletén csak olyan lakosztályok vannak, amelyekben kormány- és államfők szoktak megfordulni, a további 302 szoba és 92 lakosztály viszont azokat várja, akik kicsengetik a jellemzően 200 ezer forintról induló egyéjszakás árat.

 

A hotelnek saját lezárt magánstrandja van, amely 1,3 kilométer hosszú, de emellé befért még egy jachtkikötő is. A tenger nem csak kristálytiszta, de mivel egy kis öbölben fekszik a partszakasz, így  elég csendes is a víz. Golfautóval szoktak közlekedni, hiszen a szálloda keleti és nyugati szárnya között 1 kilométer a távolság.

pexels-photo-209978.jpeg

114 kupola, 1002 Swarovski kristálycsillár, 200 szökőkút, több mint 6 kilométeres futópálya, 14 étterem, de a konyhák száma több mint 100. 

A vendégekről több mint 1000 alkalmazott gondoskodik. A szálloda autóparkja szintén nem hagy kivetnivalót, ha lakosztályt foglalunk, úgy a reptéri transzfert is biztosítják. Ehhez hófehér BMW 7 limuzinok állnak rendelkezésre, de ha ez nem felelne meg, akkor a mélygarázsban akad 2 Rolls-Royce és 2 Maybach is

 

steering-wheel-801994_960_720.jpg

 

Milánói Town House Galleria

Európa is büszkélkedhet már viszonylag régóta hétcsillagos szállodával, ahol minen lakosztályhoz jár egy zongorista, a vendéget továbbá Bentley-vel viszik vásárolni, hogyha szeretné. Természetesen saját sofőr megy ki a reptérre. 

 

Felmerűl a kérdés, hogy milyen követelményeknek kell minimum megfelelni ahhoz, hogy a csillagok fent lehessenek a hotelen.

 A besorolás fokozatai és a hozzájuk tartozó követelmények röviden a következők.

  • Egycsillagos szálloda lehet az a hely, ahol minden szobához tartozik fürdőszoba, vécé, színes tévé, asztal és szék, valamint telefon. Az épületben legalább porta, csomagmegőrző, reggeli- és italfelszolgálás, illetve napi takarítás van.

 

  • A két csillagnak már feltétele az olvasólámpa, a szekrény polcokkal, a törölköző, a tisztálkodószerek, és az, hogy büféreggelit, higiéniai szereket tudj vásárolni a hotelben, miközben a fizetést hitelkártyával rendezed.

 

  • Egy háromcsillagos szállodában mindig beszélnek valamilyen idegen nyelven. A nap nagy részében működik a porta, és mindig elérhető. A szobákban és közös helyiségekben van internet, hajszárító, arctörlő, bőröndtartó, tükör, vasalási lehetőség, mosás, cipőtisztítás, sőt plusz párnákkal, takarókkal is készülnek. A vendégpanaszokat szervezetten kezelik. 

 

  • A négycsillagos helyeken minimum 18 órán át működik a recepció, de 24 órában elérhető. Italfelszolgálás, bár, kényelmes berendezés, szobaszerviz, büféreggeli vagy a la carte kínálat, fürdőköntös, papucsok, zuhanysapka, kozmetikai szerek és tükrök várják a vendégeket.

 

  • Az ötödik csillag ehhez képest jókora ugrás. Itt már 24 órán át van recepció, alkalmaznak kocsirendezőt, ajtónállót, londinert. A szobákban minibár, egyedi kiszerelésű kozmetikai cikkek, széf, PC-csatlakozás, vasalási és cipőtisztítási lehetőség biztosított. A szobaszerviz éjjel-nappal működik, van étterem, concierge szolgáltatás és esti ágyazás.

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4013754762
süti beállítások módosítása