Újabb őrület Kínában! Már ezt is megvehetjük...

Európai szemszögből sokszor furcsán nézzük a Keleti kultúrát és az ottani történéseket. Ez alatt érthetünk pozitív és negatív dolgokat, de a mostani jelenség sokkal inkább furcsa és bizarr...

 

pexels-photo-675927.jpeg

 

Pénzért vesszük az önbizalmat

 

Eddig semmi furcsa nincs a történetben, mert sokan sokféleképpen növelhetik az önbizalmunkat, amíg a pénztárcáik tömve vannak és lehetőségeik végtelenek. Azonban most már nem is kell annyira gazdagnak lenni ahhoz, hogy olyan önbizalom növelő hatást érjünk el, amire a legtehetősebb emberek is folyamatosan vágynak, még pedig az elismerésre. Miről is van szó pontosan?

 

Kínában az egyik legismertebb közösségi platformon elképesztő ütemben fejlődnek a hízelgő csoportok, ahol fizetség ellenében az egekig magasztalnak. Önmagában a jelenség nagyon meglepő, de hogyan alakult ki? Először egyetemisták körében terjedtek el különböző közösségi médiás csoportokban, hogy egymás ötleteit, képeit, gondolatait dícsérik, sőt bíztatják az egyént ötleteinek megvalósításában.

 

pexels-photo-1440722.jpeg

 

Különféle üzleti modellekkel is előálltak cégek.

Az egyik ajánlat például a következő lehetőséget kínálja. Nagyjából forintra átváltva 2.000-10.000Ft-ig terjedő összeg megfizetésével 5 percen keresztül önzönlenek hozzád az elismerő és bátorító üzenetek, kommentek, aminek a minősége az általad kifizetett összegtől is függ.

Következik még két olyan applikáció, ami szintén nem mondható átlagosnak...

 

Kínai nők milliói kamuszeretőkkel chatelnek

 

A 2017-es év legnépszerűbb alkalmazásai közé tartozott az fejlesztés, ahol a nők egy TV-bemondó lány bőrébe bújva élhetik át a fiktív szeretővel való izgalmakat.

Az üzleti része zsenilásan van megoldva! Letöltéskor az applikáció teljesen ingyenes, sőt a felhasználása is, hiszen azonnal elkezdhet a nő beszélgetni a képzeletbeli szeretővel. Amint azt szeretné, hogy komolyabbra forduljanak a dolgok, abban az esetben már fizetni kell, ilyenkor például elmehet "randizni"a karakterrel, ami szinkron színészek rögzített mondatai formájában valósul meg.

Természetesn több fordulat és izgalom is előfordulhat a történetben, amit ha szeretne átélni a felhasználó, akkor újabb és újabb befizetésekre van szükség.

 

pexels-photo-276865.jpeg

 

Nemsokára befejeződik a Black Mirror által ihletett applikáció fejlesztése

 

Az egyik epizódban egy meglehetősen érdekes koncepciót dolgozott fel a népszerű sorozat, arra vonatkozóan, hogy a jövőben mennyire másoktól fogunk függeni.

A törénte alapját képezte, hogy applikáción keresztül a személyes találkozások után lehet egymást értékelni 1-5-ig terjedő skálán. Innentől kezdve egyértelművé válik, hogy a pontszámok kihatnak a társadalmi státuszunkra is és nem élvezhetenk olyan előnyöket a "leérékelt" személyek, amit a magasabb pontszámmal rendelkező társaik igen!

A képzelet és a fiktív sztori a megvalósulás útjának végéhez közeledik. Kínában nagyjából 2020-ra várják a fejlesztés befejezését. A társadalmi kreditrendszer 350-től egészen 950 pontig méri és értékeli az állampolgárok viselkedését.

 

feedback-2800867_340.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8114719105
süti beállítások módosítása