A humanoidok egyre inkább hasonlítanak ránk

Egyre természetesebbé válik számunkra, hogy a robotok feladata napról napra jelentősebbé válik és a könnyebben elvégezhető munkák egy részét kezdik átvenni a robotizált megoldások. Nézzük mi most az újabb jelentős előrelépés...  

 

man-320276_340.png

 

Egy Affeto nevezetű androiról van szó, ami kisgyermekekre hasonlító robotnak mondható. Nemcsak, hogy hasonlít rájuk, de a mimikája is szinte megegyező, ez volt az újabb fejlesztés célja.

A gyakran hangoztatott probléma, miszerint az anroidok (emberre hasonlító robotok) mimikája eléggé furcsa, kezdetleges, mondhatni túlságosan robotszerű, lassan már a múlté az új fejlesztéseknek köszönhetően.

 

Kezdetben 116 különböző arcpontot vizsgáltak háromdimenziós megoldásokkal, ami végül lehetővé tette, hogy sokkal emberszerűbb és természetesebb arckifejezéseket alkalmazzanak a jövő humanoidjai.

 

 

Nagyjából 2011-ben készült el az anroid robotfejek első generációja. A most érkező második hullámnál nagyszerű előrelépést értek el és érzékelhető lesz a változás, örömhírt hordozva ezzel az emberi robotok rajongóinak.

 

A kutatók bíznak benne, hogy ezzel az új fejlesztéssel már jelentősen sikerül leküzdeni a természetellenes arckifejezések sokaságát,  és természetesebben hat a kommunikáció a humanoid robotok és az emberek között.

 

 

KATTINTS A KÉPRE ÉS LÁJKOLD A NEWSROAD-OT FACEBOOKON IS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEKÉRT ÉS SZÓRAKOZTATÓ VIDEÓKÉRT, HOGY NE MARADJ LE SEMMIRŐL...

ik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5614385372
süti beállítások módosítása