A legboldogabb emberek közös jellemzői

Minden évben egy felmérés alapján kiderül, hogy melyik országban élnek a legboldogabb emberek. A 2018-as listán mi a 69. helyet foglaltuk el a résztvevő 156 ország közül. Nézzük mit tanulhatunk a toplistás országokban élő emberektől...

 

 youth-570881_340.jpg

 

Mielőtt kitérnénk a legboldogabb emberek közös jellemzőire, íme a World Happiness Report 2018-as listájának első tíz helyezettje. 

 

1. Finnország

2. Norvégia

3. Dánia

4. Izland

5. Svájc

6. Hollandia

7. Kanada

8. Új-Zéland

9. Svédország

10. Ausztrália

 

Bizalom

 

Az előkelő helyen végzett országok lakóira jellemző a bizalom. Megbíznak a másikban, sokkal kevésbé előítéletesek, nem rosszindulatúak. A felsorolt tulajdonságok lehetővé teszik egy társadalom számára, hogy magas szinteken működjön a közösségi erejük. 

 

team-spirit-2447163_340.jpg

 

Önbecsülésünk

 

Többféle kutatás is bizonyította már, hogy mennyire fontos a kellő magabiztosság és a megfelelő önbecsülés. Nézzünk néhány példát!

A nők többségét nem zavarja a párjuk sikere és eredményesebb élete, amíg ez fordítva nem igazán mondható el a kutatások eredményei szerint sem. A kérdés viszont az, hogy milyen hozadékai vannak a magas önbecsülésnek a publikációk szerint?

 

business-suit-690048_340.jpg

 

- Összefüggésbe hozható a jó egészségügyi állapottal

- Jobb szociális életet tudnak élni

- Az életük mentes többnyire a félelmektől, szorongásoktól, sőt még a stresztől is

- Felvértez minket a mentális rendelleneségekkel, társadalmi problémákkal szemben

A témába vágó kutatások a gyerekeket sem hagyták ki, az eredményekből kiderül, hogy a magas önbecsüléssel rendelkező fiatalok azon kívül, hogy jobban teljesítettek az iskolai évek alatt, a későbbiekben is kiegyensúlyozottabb és eredményesebb életet éltek társaiknál.

 

kids-3297107_340.png

 

Munka-magánélet egyensúlya

 

A világ legboldogabb országaiban valahogy ezt irigylésre méltóan jól tudják menedzselni, sajnos nem mindenhol lehet megfelelően a két dolgot egyensúlyban tartani, de törkedni kell rá a saját érdekünkben.    

Nézzünk néhány példát szakértői tippek alapján, ami talán könnyebbé teheti a harmónia megteremtését.

-A nemet mondás, vagy elutasítás művészete sokat hallott, ám de korántsem egyszerűen kivitelezhető dolog. Viszont lényeges pontját képezheti az életünknek, ha tudunk szelektálni és néha nemleges választ adni. 

"A szabadidődben fontos, hogy Te legyél az első, ne hagyd, hogy mások rendelkezzenek felette."

 

feng-shui-1960783_340.jpg

 

-Húzd meg a határokat! Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy a szabadidőnkben is a munkahelyi megoldandó helyzetekkel foglalkozunk.

Sokszor nem könnyű kivitelezni, de ha csak teheted ne vidd haza a munkát, hanem töltődj fel, kapcsolódj ki. Ha kellően kipihened magad, a következő alkalommal bizonyítottan könnyebben veszed az akadályokat és hatékonyabban tudsz dolgozik.

- Sportolj! Köztudottan nemcsak a testünket erősíti, de segít felfrissülni mentálisan, pihentetőbb lesz az alvás, és nem utolsó sorban segít kiadni az egész heti feszültséget.

 

sport-2250970_960_720.jpg

 

Több pénzt költenek élményekre

 

Rengeteg dolgot veszünk életünk során, amit aztán nem is használunk és teljesen feleslegesen adtuk ki egy újabb tárgyra a pénzünket.

Szinte külön bejegyzést érdemelne a téma, de az éretebb gondolkodású gazdagoknak egy idő után nem számít már túlságosan, hogy milyen slusszkulcs lapul a zsebükben.

 

ferrari-458-spider-2932191_340.jpg

 

Ennek az oka, hogy rengeteg élményt tudnak vásárolni, ami idővel felértékelődik és senki nem fog arra gondolni idősen, hogy milyen jó volt felnyitni a garázsajtót, hanem hogy milyen élmények érték nyaralás alatt a gyerekeivel, társával, barátaival...

Ebből következik, hogy mindenkinek a maga szintjén  mellőznie kell a fesleges tárgyak gyűjtését és inkább minél több élményt átélni.

 

event-party-3005668_960_720.jpg

 

 Lásd mindig, hogy mi a jó az életedben

 

A boldog emberek közös pontjai közé tartozik, hogy elsősorban arra koncentrálnak, ami jó az életükben. Sokszor nézik azt, hogy miért lehetnek hálásak, nem a hiányra fókuszálnak, hanem arra, amivel gazdagabbak másoknál.

Fontos, hogy ettől függetlenül foglalkoznak a problémákkal és a hibáikkal, viszont csak addig a pontig, ameddig levonják a következtetéseket és tanulnak belőle. Nem emésztik tovább magukat, olyan dolgokon, ami már megtörtént és rájöttek, hogy mit kell a jövőben máshogy csinálni.

 woman-591576_340.jpg

 

Hétfőn, szerdán és pénteken várnak rád újabb szórakoztató és érdekes témák itt a NewsRoad-on!:)

Nézz fel az oldalra az említett időpontokban, így mindig a legújabb témákkal találkozhatsz.;)

          https://nwsroad.blog.hu/

 

KATTINTS A KÉPRE ÉS LÁJKOLD A NEWSROAD-OT FACEBOOKON IS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEKÉRT ÉS SZÓRAKOZTATÓ VIDEÓKÉRT, HOGY NE MARADJ LE SEMMIRŐL...

ik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5014356325

Friss topikok

Kategóriák

süti beállítások módosítása