Két sikeres üzletember öt legfontosabb tanácsa a mai fiataloknak

A kedvenc gondolataim közé tartozik, hogy akitől érkezik a tanács, annál mindig nézzük meg, hogy az adott területen mit sikerült már felmutatnia...

A most felsorolt szemléletmódok olyan sikeres üzletemberektől származnak, mint például Richard Branson, vagy Warren Edward Buffet.

 business-suit-690048_960_720_1.jpg

 

 

Szenvedély

 

Sok mindenben, így ebben is egyetért a két milliárdos vállalkozó. Azt mondják, hogy nem szabad, hogy minden döntésünket a pénz befolyásolja. Szerintük sokkal fontosabb, hogy megtaláljuk azt a foglalkozást, amiben örömünket leljük. Amint ez megvan, akkor kitartóan kell csinálni és működni fog.

Richard Branson arra is kitér külön, hogy rengeteg embernek van nagyszerű ötlete, de kevesen törekednek arra, hogy megvalósítsák. 

Vannak emberek, akik azt mondják, hogy mégis megcsinálják, ezáltal esélyt adnak arra, hogy az életük sokkal izgalmasabb és érdekesebb legyen.

apartment-1899964_960_720.jpg

 

Fontos, hogy felnézz valakire

 

Warren Edward Buffett véleménye szerint lényeges az is, hogy ki a példaképe, iránymutatója a sikerre vágyó fiatalnak. 

Itt nem csak az adott terület legjobbjairól van szó, hanem, hogy a közvetlen környezetedben is vedd körül magad olyanokkal, akik jobbak nálad. Ez inspirálni fog ahhoz, hogy felnőjjél hozzájuk.

model-2911330_960_720.jpg

 

Tudj nemet mondani!

 

Szintén Warren Buffet fő gondolatai közé tartozik, ami elsőre közhelyesen hangzik, de sokszor a közhelyekben van a legnagyobb igazság. (Tudom ez is óriási közhely volt.:D)

Az elutasítás művészete is nagyon fontos, mivel több tényező is eltéríthet az útról, amin haladsz. Itt is érdemes megtalálni az arany középutat.

 suit-869380_960_720.jpg

 

 

Tölts időt a szereteiddel és tanuld meg delegálni a feladatokat

 

Richard Branson egyik alap törvénye:

Olyan embereket találj magad mellé, akik jobbak nálad egy vállalat mindennapi rutinjainak ellátásában. Így felszabadíthatod magad, hogy egy nagyobb képben tudj gondolkozni és több időt tölthess a családoddal.

Nagyon fontos – főleg, ha van gyereked -, hogy mi fog maradni, amikor elmész. Tudom magamról, hogy egy jó vállalkozó vagyok, de nem vagyok biztos benne, hogy jó menedzser is lennék, és ez a különbség. Folyamatosan előre gondolkodom és új dolgokat szeretnék létrehozni. De úgy gondolom, hogy jobb ha valaki más igazgatja azt, amit én egyszer létrehoztam. Bele tudok merülni valamibe ugyan, de a napi feladatokat jobb, ha valaki más csinálja.

 team-3373638_960_720.jpg

 

 

Csinál olyat, amit imádsz és ne legyenek nagy elvárásaid

 

Kicsit hasonló a tanács, mint amivel indítottunk, de kiegészül egy lényeges gondolattal...

Csak egy életet élsz, szóval olyan dolgokat kell csinálni, amiket élvezel. Az igazság az, hogy amíg van konyhád, amiben van hely egy kanapénak, és van egy hálószobád és társad, akit szeretsz, akkor nincs szükséged többre az életben. Persze ez furán hangozhat tőlem – akinek saját szigete van a Karib-tengeren – de mikor az élet rosszra fordul, tényleg nem kell más. Mi amikor azon a szigeten vagyunk, gyakran úgy teszünk, mintha csak egy konyhában élnénk.

new-york-city-3671887_960_720.jpg

 

KATTINTS A KÉPRE ÉS LÁJKOLD A NEWSROAD-OT FACEBOOKON IS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEKÉRT ÉS SZÓRAKOZTATÓ VIDEÓKÉRT, HOGY NE MARADJ LE SEMMIRŐL...

ik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1414289131
süti beállítások módosítása