Meglepő őrület a kínai fiataloknál!

Európa, legfőképpen Amerika nagyon híres arról, hogy a gazdagság tárgyakban, márkás ruhákban, luxusautókban és a luxusingatlanok mennyiségében nyilvánul meg... "ettől vagy valaki". Kínában az új trend más irányt mutat!

 

woman-422706_960_720.jpg

 

Az mutatja meg, hogy mennyi pénzed van és, hogy a társadalom melyik szegmensét erősíted, hogy milyen testalkatod, fizikumod van. Minél inkább sportos, kidolgozott tested van azzal azt is mutatod, hogy mennyire vagy gazdag, sikeres, jómódú.

Hát erre sajnos a kínai lányok itthon, vagy Európába nagyon csúnyán rászaladnának, mert itt ez az állítás kevésbé érvényes! :D 

 

pexels-photo-866019.jpeg

 

Miért lenne a testalkatom a gazdagság jele?

A magyarázat: csak tavaly 37 ezer új edzőterem nyílt Kínában, ahonnan éjjel-nappal posztolnak a fiatalok. Az sem teljesen mindegy, hogy hol mozgatod a súlyokat.

Kína nagyobb városaiban, mint pl.: Sanghaj és Peking olyan luxusedzőtermek, mint a Crossfit Slash és a SpaceCycle, minden évben megduplázzák a termeik számát és folyamatosan terjeszkednek.

Ezekben az "átlagos kis tornatermekben" az éves bérlet 880 ezer forintba kerül. Viszonyításképpen egy átlagos éves fitnessbérlet Kínában 120 ezer ft. Így a fiatalok már nem feltélenül csak maguk miatt edzenek, hanem azért is, mert ez a baráti társaságban, sőt társadalmi szinten is nagy elismeréssel jár.

 dumbbell-3097725_960_720.jpg

Kínában, mint olyan sok minden, úgy a fitnesz is főleg online virágzik. 

Egy konditermi látogatást meg kell osztani, akárcsak az eredményeket. Már odáig fajult a dolog, hogy gyakran több ezren néznek élő bejelentkezéseket a közösségi médián arról, hogy valaki éppen tornázik vagy edz. Az, hogy valaki képes tenni azért, hogy fejlessze magát, javítson a kinézetén hihetetlen divatos lett, és komoly társadalmi elismeréshez vezethet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3313885888
süti beállítások módosítása