BBQ tippek kerti partira

-Mi a különbség a BBQ és grill sütési módszere között?

-Milyen tanácsokat érdemes megfogadni, ha igazán jó vendéglátók szeretnénk lenni a kerti partin?

-Melyik az a bistro, amit érdemes meglátogatni, ha igazi BBQ izélményre vágyunk?

Ebben a bejegyzésben átfogóbb választ kapunk a kérdésekre...

 

 bbq-549513_340.png

 

 Mi pontosan a BBQ és miben különbözik a grillezéstől?

 

Sokan ugyanannak hiszik a két módszert, pedig meglehetősen eltérőek egymástól ízélmény tekintetében is. A legfőbb különbség a sütési idő és hőmérséklet között van. A grillezésnél  magas hőfokon (kb 200-290 C°-on) rövid ideig sütjük a húst. A barbecue sokkal alacsonyabb hőmérsékleten (Kb 100-140 C°-on) néhány órán keresztül készül. Mielőtt néznénk néhány tippet, röviden összefoglaltam, hogy miként alakult ki a barbecue módszer.

A BBQ történetét kutató történészek szerint a legelső főző és sütő eszköz a favilla és a nyárs volt, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált a hús elkészítése.

 

01-bbq-vs-grill.jpg

 

Tehát a nyárson sütés hamar elterjedt világszerte. Később tüzes gödrökben kezdték sütni a húst és a különféle zöldségeket, amit egy fakeretre helyeztek. Annak érdekében, hogy ne kapjon lángra a gyúlékony állvány, messzebb kellett helyezni az ételt is, így tulajdonképpen alacsonyabb hőmérsékleten készült, hosszabb ideig. Így már sokkal inkább a BBQ ízélményt hozta a módszer és közkedveltebb eljárás is lett.

 

——————————————————————————————————————————————————

 

57674144_797576933931885_7462255688228536320_n.png

Nincs még program hétvégre, vagy gondolkoztok azon, hogy hol egyetek és / vagy sörözzetek egy igazán jót? Mindenképpen ajánlom, hogy látogassatok el a The Selection Bistro-ba!

A The Selection Bistro a hamisítatlan BBQ életérzés megtestesítője. Beugrani néhány sörre miközben az igazi amerikai ízélményt élhetjük át a széles körű választék bármelyikéből. Az élőzenés esték persze még különlegesebbé teszik a páratlan hangulatot.

 

02-theselection-2.jpg

 

——————————————————————————————————————————————————

 

 Néhány egyszerű tipp a legjobb barbecue ízélmény eléréséhez

 

 

A hús kiválasztása

 

Az egyik legfontosabb alapkövét képezi, hogy milyen húst választunk. Az egyik legjobb választás  a marhaszegy, viszont korántsem olyan egyszerű az elkészítése, mint gondolnánk.

Amennyiben nincs sok tapasztalatunk a témában, akkor kezdőként érdemes sertésoldalassal indulni, vagy éppen a tarjával, dagadóval, vagy lapockával. Lényeges, hogy kerüljük a vékony és zsírtalan húsok felhasználását.

- A legjobb választás

Sertés zsírosabb részei (oldalas, lapocka, tarja). Marhahúsból az oldalas és a szegy. Kevésbé használatos, de alkalmas húsok közé tartozik még: borjú, kecske, bárány...

- Egyben sült pulyka, csirke...

- Másodlagos megoldásként: vad oldalasok és lapockák, egyéb szárnyasok...

 

03-hus-kivalasztasa.jpg

 

Fűszerezés

 

Sokféle variáció létezik, amelyekkel bátran lehet kisérletezni. A nagyszemű só és bors alapvető eleme a pácnak. Ezen felül lehet chilipor, őrölt pirospaprika, szegfűszeg, koriander, mustármag, cukor és egyéb más érdekes lehetőség...

 

pexels-photo-458796.jpeg

 

Sütő kiválsztása és a tüzelőanyag

 

Amikor kiválasztottuk a megfelelő húst és bepácoltuk, utána érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy mivel és hogyan süssük meg. Amerikában a legelterjedtebb a szekrényszmóker, ami takarékos és jól szabályozható. Szóba jöhetnek még a jóval kisebb változatok közül a töltényszmókerek. A gömbgrillek is alkalmasak a feladatra, viszont nem olyan egyszerű a használatuk.

A tüzelőanyag esetében fontos szempont, hogy a parázs forrása a kemény fa. A faszenes sütés mellé javasolt a kis fadarabok használata, ami legalább öt centit jelent.

Milyen fát válasszunk? A legtöbb hazai gyümölcsfa alkalmas a feladatra. Mindegyik picit más ízt fog kölcsönözni a sült húsnak.

 

05-suto.jpg

 

Szósz

 

A szószt sokféleképpen felhasználhatjuk a legjobb ízélmény elérésének érdekében. Használható pácként, esetleg a sütés befejező szakaszában, vagy éppen mártogatósnak. A legfontosabb, hogy ne legyen túl édes és tömény. Alapvetően a hús ízén van a hangsúly, az adott mártás csak kiegészíti az élményt.

 

06-szosz.jpg

 

——————————————————————————————————————————————————

 

Mi teszi igazán különlegessé a The Selection Bistro-t?

 

"Gondosan odafigyelünk a megfelelő faszén, füstölő fa kiválasztására, a húsok kiváló minőségére. A marhát Amerikából rendeljük, a sertéshúsok hazai hentestől származnak. Nem minden hús alkalmas ugyanis a klasszikus BBQ sütésre, hiszen ez a fajta sütési technika egyidejűleg szárítja is a húst, ezért nagyon fontos a húsok fajtája.

Hamburgereink húspogácsájához is az USA-ból importáljuk az omaha marhát, melyben tökéletes arányban van a faggyú és a hús, hogy az mindvégig szaftos maradjon. A 180 grammos húspogácsákra minőségi ír cheddar sajtot teszünk, amelyet az almafával füstölt bacon szalonna koronáz meg! A saját szószok mellé minden esetben kovásszal készült zsemle dukál." 

 07-theselection.jpg

 

 

Különféle kínálatok közül választhatsz. Itt tekintheted meg az étlap és itallap kínálatot. Sok szeretettel vár a The Selection Bistro csapata!

 08-kulteri-menu-res.jpg

 

 

——————————————————————————————————————————————————

 

 

A BEJEGYZÉS FIZETETT HIRDETÉST TARTALMAZ!

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2514847614
süti beállítások módosítása