Tíz legkülönlegesebb szálloda világszerte

Különleges és kreatív megoldások vonzzák vendégek ezreit a felsorolt szállásokhoz, mint például a csokiból épített vagy a jégből készült szálloda, tenger alatti szobák, de akár a sörhotelben eltöltött hétvége is csábító lehet. A következőkben a világ tíz legkülönlegesebb szálláshelyéről olvashattok...

 bedroom-1285156_960_720.jpg

Csokiból készült hotel

 

A hotel 18 négyzetméter és minden egyes része csokiból készült, a tányéroktól kezdve a falióráig tényleg minden csupa kalória. 

Jean-Luc Decluzeau, aki a csoki hotel megalkotója és megálmodója egyben, workshopokat is tart. Ilyenkor a vendégek elsajátíthatják a mini csokiházak építésének folyamatait.

 

 

 

Au Vieux Panier, Franciaország, Marseille

 

Nagyon érdekes megoldást választott egy graffiti művész, arra hogy miként dobhatná fel és tehetné különlegesebbé a hotelszobát.
Valóban érdekes látványt nyújt, ahogy a szobát tulajdonképpen kettészelve, az egyik fele nagyon letisztult, amíg a másik oldala egy szétgraffitizett street feelinget ad...

 

1.jpg

 

 

Fox Hotel, Dánia, Koppenhága

 

Kemping-érzés, anélkül, hogy kint kéne lenned a szabadban... 

A természet ihlette szobában a sátoros ágy mellett még az erdei állatok is helyet kaptak a fákkal teli falon. A hangulatot fokozza még az is, hogy az esti órákban a kempinglámpák égni kezdenek.

 19.jpg

 

 

Zsiráf Majorság Hotel, Kenya, Nairobi

 

Ennél a szállásnál az állatok már sokkal aktívabbak, mint az előzőnél. 

A kenyai hotel extrája, hogy zsiráfok köszöntik a reggelizni és vacsorázni vágyó turistákat. Behajolhatnak az étkezőbe a számukra kialakított ablakon keresztül, így könnyen lehet etetni és simogatni is az állatokat.

 

 

 

Poseidon Undersea Resort, Fidzsi-szigetek

 

Az egyik legnagyobb tengeralatti luxushotel, amit aktív élőkörnyezet vesz körül.

A kilátáshoz egy egyedi korallkert is tartozik, egy nyomógomb segítségével pedig a trópusi halakat is lehet etetni. Akinek ez a látvány nem elég, igénybe veheti a négyszemélyes tengeralattjárót is egy kisebb körútra.

 

5.jpg

 

 

Hotel De Glace, Kanada, Québec

 

A hóból és jégből készült szálloda minden évben csupán három hónapon keresztül januártól-márciusig várja a vendégeket, akik varázslatos környezetben szeretnének feltöltődni.

A tűz és a jég találkozása is külön érdekesség, hiszen a hideg szobák speciális kandallókkal vannak felszerelve. A jégből készült ágyakon való pihenés is furcsán hangzik, de ehhez jár egy speciális hálozsák, így nem fáznak a látogatók.

Feltöltődésképp pedig a meleg jakuzzi, vagy a jégbár széles kínálata is vár minket.

 

 

Igloo Village Finnország, Lappföld

 

A Lappföldön az üvegből és jégből felépített Iglu Falu egyedinek számít az egész világon. A decembertől egészen áprilisig nyitva tartó igluk tökéletes kilátást adnak ahhoz, hogy innen csodálják a vendégek az északi fényt az ágyban fekve, kellemes szobahőmérsékleten.

Elég jól hangzik....

 

szallodak-16.jpg

szallodak-20.jpg

 

Sörhotel – Ausztria

 

Starkenberg kastélyban elmerülhettek a sörben szó szerint. Az osztrák sörgyár tulajdonában lévő kastélyban megismerhetjük a sör történetét, érdekességeket mutatnak be és persze az egész végén jön a kihagyhatatlan sörkostoló.

beer-2695358_960_720.jpg

 

Rejtett oázis a sivatagban – Peru

 

Egy zöld növényekkel teljesen körülölelt gyönyörű sziget a végtelen homoktengerben, ahol a víz hullámai kék és a zöld különböző árnyalatiban pompáznak. 

A pálmafákkal körülvett zöldellő perui tó több mint 70 éve kápráztatja el az odalátogatókat. 

 

huacachina-2.jpg

huacachina-9_1.jpg

 

Mariana Bay Sands Hotel, Szingapúr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nwsroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6314297591

Friss topikok

Kategóriák

süti beállítások módosítása